Monday, January 18, 2010

Kreikkalainen perunasalaatti

2-3 hengelle

Tämä resepti on siitä hauska, että sitä voi helposti myös varioida. Esimerkiksi kuvassa on käytetty tavallista sipulia punasipulin sijaan, vihreitä oliiveita mustien sijaan, tuoretta tilliä persiljan tilalla ja perunoiden lisäksi keitettyä porkkanaa. Lopputulos oli silti hyvä! Olen lisännyt salaattiin toisinaan myös esim. kalaa, muita vihanneksia tai sieniä. Salaatti maistuu sekä lämpimänä että viileänä.

1 punasipuli ohuina renkaina
8-10 perunaa
2 rkl pieniä kapriksia
15 g tuoretta persiljasilppua
1/2 - 1 sitruunan mehu
20 kpl hyviä mustia oliiveja
4 tl oliiviöljyä
1/2 dl vettä

1. Laita sipulirenkaat kulhoon, kaada päälle vesi ja lisää 1 tl suolaa. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi.
2. Keitä sillä välin kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi.
3. Huuhdo sipulirenkaat, valuta hyvin. Lisää perunoiden joukkoon.
4. Sekoita joukkoon oliivit, kaprikset ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita öljy, vesitilkka ja sitruunamehu kastikkeeksi ja kaada sekaan. Jos tarjoat salaatin vasta myöhemmin, voit tehdä kastikkeen vasta juuri ennen tarjoilua tai lisätä salaattiin pienen tilkan öljyä ja/tai sitruunamehua juuri ennen syömistä.

No comments: