Saturday, November 21, 2009

Lihapata

Kun influenssa pitää kulinaariset kokeilut vähemmän kiinnostavina, kannattaa satsata perusruokaan. Hallista hamstrasin 650g naudan etuselkää lihapataa varten. Tässä ohje:
  • 650 g naudan etuselkää 1-2 cm paloina tai siivuina
  • muutama valkosipulin kynsi karkeasti pilkottuna
  • pari porkkanaa pieninä paloina
  • pätkä sellerinvartta, pikkupätkinä
  • vähän ruohosipulia (vaikka kuivaa)
  • 2 rkl provencen yrttejä
  • 2 dl punaviiniä
  • 4-5 dl lihalientä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria


Sulata voi pannulla, lisää valkosipulit ja pippurit (käytin kokonaisia viherpippureita noin 1 rkl). Hetken kuluttua, ennen kuin valkosipulit ruskettuvat, lisää lihakuutiot ja kääntele niitä, kunnes ovat saaneet kauniin värin. Sitten lisää viini, anna hetken kiehua, ja lopuksi lisää vesi ja muut mausteet ja kasvikset. Kiehuta hiljaa hetken aikaa, ja laita lopulta kansi päälle ja anna hautua, mitä pitempään, sen parempi. Ainakin kaksi tuntia. Hyvää tulee.

No comments: