Tämän hyvin yksinkertaisen mutta herkullisen iltapalaruoan reseptin antoi äiti.
Pohja
6 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 rkl öljyä
ripaus suolaa
Kalatäyte
1 prk maitorahkaa TAI 200 g tuorejuustoa
150 g graavi- tai savulohta
tilliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sinappia
suolaa, pippuria
Vaihtoehtoinen lihatäyte:
Korvaa edellisessä reseptissä savulohi keittokinkulla ja tilli persiljalla ja/tai ruohosipulilla.
1. Sekoita maitoon kananmunat. Lisää jauhot, öljy ja suola. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200ºC n. 30 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.
2. Hienonna lohi ja tilli, muserra joukkoon valkosipuli. Sekoita maitorahkaan tai tuorejuustoon. Lisää mukaan sinappi, mausta pippurilla ja suolalla.
3. Levitä täyte pannukakulle ja kääri se rullalle. Rullan taite tulee alle. Leikkaa rullasta viipaleita kuten kääretortusta.
No comments:
Post a Comment