Tämä kevyt resepti on erityisesti käytössä kesäisin, kun kesäkurpitsoja riittää omallakin kasvimaalla.
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1/2 sitruunan mehu (n. 1/2 dl)
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
200 g (4,5 dl) katkarapuja
200 g raejuustoa tai 100 g fetaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
1 tl basilikaa tai tuoretta yrttisilppua, esim. persiljaa
korppujauhoja
1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Irrota sisus veitsellä, jätä n. 1 cm:n reunat.
2. Mausta kesäkurpitsat pippurilla ja sitruunamehulla. Kypsennä niitä 225 °C 5-10 minuuttia.
3. Kuutioi sillä välin kesäkurpitsan sisukset, pilko sipuli ja puserra valkosipuli. Ruskista niitä kevyesti pannulla.
4. Lisää joukkoon jäiset katkaravut ja lämmitä sen verran, että katkaravut sulavat ja neste alkaa virrata. Valuta täyte lävikössä.
5. Lisää täytteeseen raejuusto tai paloiteltu feta, yrtit ja suola.
6. Täytä kurpitsat. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
7. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia, 225 °C. Kuvassa kesäkurpitsat menossa uuniin.
No comments:
Post a Comment