- Poron sydän
- persiljaa
- valkosipulia
- suolaa
- mustaapippuria
- oliiviöljyä
- omenaviinietikkaa
Keitä poron sydän suolatussa ja maustetussa vedessä (tällä kertaa keitin sen hirvenlihojen kanssa hirvikeittoa tehdessä), ehkä noin tunnin verran. Voit jäähdyttää lihan liemessä, jos haluat.
Pilko liha kylmänä ohuiksi siivuiksi ja mahdollisesti vielä poikittain, jos siivut jäävät liian isoiksi. Hyvä salaattikoko on 1 tai 2 euron kolikko.
Sekoita lihan sekaan kourallinen tai vähän enemmän persiljapilkettä, 1 iso valkosipulinkynsi raastettuna ja n. 3-4 rkl oliiviöljyä ja ehkä 0,5-1 rkl omenaviinietikkaa. Sekoita kevyesti ja pane maustumaan jääkaappiin. Kuva ym. hirvikeiton yhteydessä. Herkullista.
No comments:
Post a Comment