Italialainen munakoisopaistos
4 hengelle
Olen jo pitempään etsiskellyt hyvää reseptiä tästä Italiassa tutuksi tulleesta herkkuruoasta. Tämä on variaatio italiankieliseltä nettisivulta kaivamastani reseptistä, jossa on kaikki perusasiat kohdallaan. Reseptissä munakoisot "itketetään" ja paistetaan ennen ruoan tekemistä, muuten ne jäävät liian koviksi. Se, miten kukin tekee tomaattikastikkeen on tietysti makuasia. Jotkut lisäävät siihen ripauksen chiliä, toiset taas lusikallisen sokeria, mukaan voi lisätä vähän sipulia ja tuoretta tomaattia. Pääasia, ettei siihen laiteta liikaa erilaisia mausteita vain vaan muutamaa.
Juustoksi italialaiset ohjeet tarjoavat caciocavallo-juustoa tai mozzarellaa. Mozzarella on minun makuuni ehkä hieman mautonta tässä reseptissä. Kokeilin tätä ihan tavallisella juustoraasteella ja juustonjämillä, ja tulos oli herkullinen. Parmesaani on välttämättömyys eikä sitä voi olla liikaa!
2 isoa munakoisoa
300 g caciocavallo-juustoa (tai mozzarellaa tai jotain ihan tavallista juustoraastetta, esim. gouda tai emmental)
500-700 g tomaattimurskaa
(pari tomaattia ja pieni sipuli pilkottuna)
2 valkosipulinkyntttä
4 basilikan lehteä (tai 1 tl jauhettua kuivattua basilikaa)
80 g tuoretta parmesaania raastettuna
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
lisää parmesaania tarjoilua varten
1. Leikkaa munakoisot n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yleensä leikataan pitkittäin, mutta pyörylätkin ovat ok.
2. ”Itketä” munakoisoviipaleet seuraavasti: Laita kerros munakoisoja vatiin, ripottele niiden päälle suolaa. Laita seuraava kerros ja suolaa sekin. Tee niin monta kerrosta kuin on tarpeen ja laita sitten niiden päälle lautanen painoksi.
4. Valmista tomaattikastike: Purista valkosipulinkynnet paistinpannulle pieneen oliiviöljytilkkaan. (Halutessasi lisää joukkoon silputtu sipuli ja pilkotut tomaatit.) Pehmennä mutta älä anna ruskistua. Lisää pannulle tomaattimurska. Keitä kastiketta kokoon hiljalleen n. 10 minuuttia, jotta liika neste haihtuu. Lopuksi lisää joukkoon basilika sekä ripaus pippuria ja suolaa.
No comments:
Post a Comment