Sunday, August 22, 2010

Karitsankielisalaatti


9-vuotias kinusi hallissa kieltä. Ostimme Hakkaraiselta peräti kaksi karitsankieltä. Maksoi ehkä 2,60 euroa, jollen väärin muista.

Kielisalaatin valmistus on oikeasti tosi helppoa:

Pieneen kattilaan ehkä litra vettä ja mausteita: laakerinlehti, 10-20 pippuria, muita mausteita ja yrttejä maun mukaan sekä 1-2 rkl merisuolaa. Lopuksi mukaan myös kielet.

Anna kiehua hiljaa ainakin pari tuntia. Jätä yön yli jäähtymään liemeen.

Seuraavana päivänä kuori valkoinen pintanahka pois kielistä ja pilko ohuiksi siivuiksi. Raasta sekaan valkosipulin kynsi tai kaksi sellaista ja kaada päälle runsaasti oliiviöljyä, ainakin 2-3 rkl. Purista sekaan sitruunan neljänneksen mehu, josta osan voit korvata viini- tai balsamicoetikalla. Lisää vielä runsas kourallinen tuoretta persiljaa ja sekoita. Hyvää tulee ;)

Ai niin, olen kielisalaattia kerran ennenkin esitellyt: täällä.

No comments: