Parsaa alkaa olla tarjolla jo kaupoissa. Tällainen parsaresepti sai hyvän vastaanoton:
3 hengelle
iso nippu parsaa
oliiviöljyä
n. 100 g vuohenjuustoa
100 g savukinkkua
suolaa ja mustapippuria
parmesaania
3 keittolautasellista pastaa (lautasellinen syöjää kohti)
1 valkosipulin kynsi
basilikan lehtiä
1. Puhdista ja kuori parsat perunankuorimaveitsellä. Poista kovat ja kuivat osat. Leikkaa kärjet erilleen, leikkaa varret paloiksi.
2. Keitä parsanpaloja n. 10 min. Ota keittovesi talteen.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi.
4. Säästä parsan kärjistä kauneimmat koristelua varten. Laita puolet lopuista parsapaloista pannulle öljytilkan, puristetun valkosipulin ja kinkkupalojen kera. Anna maustua pari minuuttia miedolla lämmöllä paistinpannussa.
5. Laita toinen puoli keitetyistä parsapaloista yleiskoneeseen juuston kera. Hienonna soseeksi. Lisää notkistajaksi loraus (1/2-1 dl) parsan keitinvettä.
6. Siirrä parsa-juustokastike paistinpannuun parsojen ja kinkkupalojen kanssa. Lämmitä.
7. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Lisää kourallinen tuoreita basilikan lehtiä.
8. Tarjoa tuoreeltaan annoksen päälle raastetun parmesaanin kera.
No comments:
Post a Comment