Vanha kunnon itäsuomalainen resepti! Tähän voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä perunamuusia. Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä mutta kyllä ne maittavat viileinäkin. Kovin montaa päivää ne eivät säily. Lisukkeeksi riittää kuumien rieskojen kera voi tai margariini, viileiden kera lisäksi juusto, graavilohi tms...
Muusi (vaihtoehtoisesti yksi runsas annos aterialta yli jäänyttä perunamuusia)
1 porkkana
3 perunaa
1 dl maitoa
Lisäksi
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja (tai ruisjauhoja, puurohiutaleita, leseitä tms.)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1. Kuori kasvikset ja pilko pieniksi. Keitä kypsiksi (n. 15 min) ja muussaa maidon kanssa.
2. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää hiukan jäähtyneeseen muusiin suola, munat ja jauhot. Taikina on paksua ja pehmeää ja edelleen aika muusin oloista.
3. Nostele ruokaluiskalla uunipellille leivinpaperin päälle taikinaa. N. 9 kekoa pellille on hyvä määrä. Ripottele jokaisen taikinakasan päälle vehnäjauhooa ja taputtele se n. sentin paksuiseksi rieskaksi. Pistele rieskat haarukalla.
4. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
No comments:
Post a Comment