Saturday, September 22, 2007

Minestronea syyssäähän

Meille on tullut tavaksi aina silloin tällöin tehdä näitä keittoja. Ja syksy on keittojen kulta-aikaa, kun ulkona ropisee ja sisälläkin kosteus kolottaa. Lasten suosikki on minestronekeitto, jonka paikallinen variaatio on tässä:

Minestrone alla Terza
  • Pari litraa liha-, kana- tai kasvislientä
  • Keittokasviksia 300-400 grammaa (kaupoista saa sellaisia muoviin pakattuja valmiiksi pilkottuja, ne käyvät täydellisesti), mukana purjoa
  • Pikkupussi hemapaa (herne-maissa-paprikaa)
  • Pari valkosipulinkynttä pikku paloina
  • Pari isoa perunaa kuorittuna ja pienennettynä 1,5 cm:n kuutioiksi
  • Purkki kidney-papuja
  • Makaronia, spaghettia 100-200 g
  • Naudan jauhelihaa 400 g, kevyesti paistettuna ja maustettuna
  • Vähän tomaattisosetta
  • Vähän balsamicoa
  • Suolaa ja pippuria sekä sopivia yrttejä (oregano, timjami...) maun mukaan
  1. Valmista liemi.
  2. Lisää kasvikset kypsentymisjärjestyksessä. Sitten lisää makaroni.
  3. Sillä välin paista ja mausta jauheliha.
  4. Mausta keitto ja lisää jauheliha. Anna makujen sekoittua hetken aikaa.
  5. Tarjoile. Vierelle sopii hyvin esim. patonki ja tsatsiki.

No comments: