Wednesday, August 22, 2007

Tsatsiki

Tyttöjen tarhassa on vanhempien ilta. Menneiltä kerroilta on tarhaan jäänyt ilmeisen hyvät muistot tekemästäni tsatsikista, kun tuota nyyttäriperiaatteella toimivaa iltaa varten pitää sitä taas tehdä. ;)

Ohje ei ole oikeastaan alunperin omani, vaan jostakin leipäpaketin kyljestä, mutta ei se mitään.

Tsatsiki
  • paketti tuorejuustoa (Philadelfia, Pirkkakin käy, tms.; onko siinä 200 g?)
  • puolikas kurkku kuorittuna ja raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienoksi raastettuna
  • valkoviinietikkaa n. 1 tl
  • suolaa n. 1/2 tl
  • hunajaa n. 2 tl
  • vähän mustaapippuria
  1. Kuori ja raasta kurkku. Pistä se valumaan lävikköön tms.
  2. Raasta valkosipuli.
  3. Kumoa tuorejuustopaketti sopivaan astiaan ja sekoita siihen muut aineet (etikan ja hunajan määrä ja suhde on maisteltava sitten lopuksi).
  4. Lisää hetken aikaa valunut raaste. Sekoita rauhallisesti mutta hyvin. Tarkista maku.
  5. Anna vetäytyä jääkaapissa kelmun/kannen alla vähintään puoli tuntia.
Tsatsiki sopii monenlaiseen: leivän päälle sellaisenaan, dipiksi niin chipseille kuin kasviksillekin.

No comments: