Monday, September 03, 2007

Herkkullisia herkkuja: broilerinmaksaa ja sieniä

Kauniimman puoliskon konsertti tuttavallisessa piirissä toi viikonloppuna kotiin soittajat ja pari kuulijaakin.

Auvoisa isäntä oli valmistellut iltapalaa, jonka kokonaisuus oli seuraavanlainen:
  • Broilerinmaksaa ja tuoreita sieniä wokista
  • Kreikkalainen salaatti
  • Tsatsiki
  • Paahtoleipäkolmioita
  • Höyrytettyjä ruusukaaleja
  • Coctailkurkkuja
  • Pikkumeetvurstia ja brietä
Kyytipoikana runsaasti viiniä ;)

Muu on kai aika selvää, mutta kiinnittäisin huomiota tuohon broilerinmaksawokkiin. Se valmistettiin tavalla, jonka omaksuin itse asiassa yhdestä ruotsalaisesta Aasia-keittokirjasta. Se on lainassa yhdeltä ystävältä -- myös mukana maistelemassa. Niin, tässä ohje:

Broilerinmaksaa ja sieniä wokista
  • Broilerinmaksaa 400-500 g, siistittyinä paloina
  • Tuoreita herkkusieniä 200 g vähän pilkottuina
  • Tuoreita kanttarelleja 1/2 litraa tai vähän yli, vähän pilkottuina
  • voita
  • 1/2 sipulia, pieneksi pilkottuna
  • 2 valkosipulin kynttä, pieneksi pilkottuna tai raastettuna
  • tuoretta persiljaa sopivasti pienennettynä, iso kourallinen
  • makeaa väkevää viiniä (marsala) 1/2 dl
  • rosmariinia 2 rkl tai pari oksaa tuoretta
  • sitruunan kuorta sopivasti
  1. Kuumenna 2-3 rkl voita wokissa.
  2. Suolaa ja pippuroi kevyesti broilerinmaksat ja pistä wokkiin, kääntele muutaman minuutin ajan. Ota ne sitten pois reikäkauhalla.
  3. Lisää vähän voita wokkiin ja pane sipulit muhimaan keskilämmölle, lisää kohta sienet ja mausteet ja kaada päälle viini. Anna hautua sen aikaa, että sienet kypsyvät sopivasti, lisää sitten persilja ja maksanpalat ja anna kaiken vielä maustua ja nesteen keittyä kokoon.
  4. Tarjoile vaikka riisin tai nuudelin kanssa tai sitten jotenkin muuten. Kyllä maistuu.

No comments: