... vai onko se paastoamista, että syö kalaa, mutta hyvin?
No tässä kalalle kuin kalalla kelpo ohje:
Munakastike kalalle
1) Keitä koviksi kaksi kananmunaa, kuori ja survo ne.
2) Sulata pikkukattilassa pari kolme ruokalusikallista voita. Sekoita siihen reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita ja anna saada vähän väriä.
3) Kaada sekaan n. 1 dl kermaa. Katso ettei kiehu liikaa.
4) Mausta kastike voimakassuolaisella anjoviskastikkeella (itämaisista kaupoista: fish sauce; sauce de poisson), ehkä n. ruokalusikallinen riittää (voi tietysti korvata laittamalla pelkkää suolaa maun mukaan).
5) Lisää vettä tai maitoa n. 1 dl.
6) Sekoita kastikkeeseen munat.
Lopputulosta voi tietysti koristella jollakin vihreällä, esim. persiljalla tai tillillä. Hyvää on.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment