Niin, taisin mainita, että ossobucco, tai oikeammin ossibuchi alla milanese, hautuu kannen alla. Tässä se nyt on
4 kpl ossobuccoja (n. 1 kg)
vehnäjauhoa
1/2 dl oliiviöljyä
50 g voita
1 pieneksi paloiteltu porkkana
1 pieneksi paloiteltu sipuli
1 rkl salviaa
1 rkl timjamia
lasi kuivaa valkoviiniä
kuppi lihalientä
1 dl tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
1. leikkaa lihan reunan kalvoja niin, että ne eivät käpristä lihaa
2. kuivaa liha, jauhota ja suolaa
3. lämmitä kohtuullisen kuumaksi pannu ja lorauta siihen öljyä; paista lihat molemmilta puolilta ruskeiksi, mutta älä polta, ja ota ne sitten syrjään
4. lisää pannulle voi ja, kun se on sulanut, lisää sipuli ja porkkana
5. kun sipuli on kuullottunut kunnolla, lisää liha, yrtit ja viini
6. kiehuta viiniä jonkin aikaa, niin että osa siitä haihtuu pois
7. sekoita tomaattimurska liemeen ja kaada tämä seos lihojen päälle
8. mausta suolalla ja pippurilla (paljon ei tarvitse)
9. anna hautua hiljaisella tulella kannen alla puolisentoista tuntia
Hyvänä lisäkkeenä on italialaisittain valmistettu riisi.
Ossibuchi alla milanese voidaan viimeistellä myös nk. gremolatalla, joka tehdään näin:
1/2 sitruunan kuori
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta persiljaa
pilko hienoksi ja levitä valmiin ruoan päälle.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment