Sunday, January 29, 2006

Possua pöytään

Taas tällainen italialaistyylinen juttu. Oli pakko kokeilla, kun eilen hallista tuli ostettua possun paistia (luutonta). Possua muuten maustaa aina ihanasti sitruuna, mutta tässä sitä ei nyt tarvita. ;)

Marinoitua possua maidossa keitettynä

Ota kilon pala possua ja pane se sopivan pieneen astiaan, ettei marinadia tarvita kovin paljon.

Marinadi:

2,5 dl oliiviöljyä (suurin piirtein)
2-3 rkl (omena)viinietikkaa
2 valkosipulinkynttä muutamaan osaan leikattuna
1-2 rkl rosmariinia (tai 1-2 oksaa, jos on)
1 rkl katajanmarjoja (TÄTÄ MINULLA EI OLLUT, joten laitoin korvikkeeksi 1 rkl viherpippureita ja 1 rkl koriantereita)

Levitä aineksia joka puolelle lihaa ja kääntele sitä mahdollisimman tiheästi koko marinointiajan, joka optimaalisesti kestäisi koko vuorokauden.

Valmistus:

Puhdista liha ja nosta se keittämiseen sopivaan astiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle maitoa, kunnes liha juuri ja juuri peittyy. Keitä hiljaa 1,5 tunnin verran, kunnes maito on lähes kokonaan kulunut (lähinnä imeytynyt lihaan). Lopputuloksen pitäisi olla erinomainen ja murea, mutta sen tiedän vasta illalla ;)

Jälkikirjoitus: Patasi pohjan ja lopputuloksen kannalta suosittelen marinadia, joka on hyvä, mutta ehdottaisin, että vaihdat keittoliemen lihaliemeen tai valmistat tämän possun miedossa lämmössä uunissa (ehkä foliossa?).

No comments: