Ostin hallista jyväbroilerin ja kaupasta pari kiloa karkeaa merisuolaa. Valmistuskohteena oli
Kanaa suolakuoressa
- Yksi kokonainen kana/jyväbroileri tms.
- Laita sen sisään pari kokonaista valkosipulin kynttä ja yrtinoksia (rosmariini, timjami, oregano)
- [Vapaaehtoinen lisä: työnnä sisukseen huolellisesti pestyjä sitruunankuoren palasia (koko sitruuna tuottaa liikaa kosteutta, mutta saa yrittää).]
- Valitse syvä ja kanan kokoa leveämpi, mutta mahdollisimman sopivankokoinen uuniastia.
- Levitä pohjalle toista senttiä suolaa ja pane kana sen päälle.
- Kaada suolaa niin paljon, että kana on kauttaaltaan (todellakin!) suolan peitossa (tähän voi kulua 2-3 kg suolaa riippuen siitä, kuinka laaja astiasi on). Voit aavistuksen kosteuttaa vedellä suolaa kanan sivuilla ja päällä, jotta suolakuori pysyy paremmin paikallaan.
- Sitten vain 190-200-asteiseen uuniin 1,5-2 tunniksi.
- Ota kana pois uunista. Riko suolakuori, ota kana suolan sisältä pois ja käytä liha, miten parhaaksi näet. Liha on mureata eikä ollenkaan suolaista.
Nam.
No comments:
Post a Comment