Sunday, January 15, 2006

Kanaa suolakuoressa

Yksi italiaisen keittiön herkuista on lihan valmistaminen pikkupaloissa kuumahkossa uunissa, päälle oliiviöljyä, rosmariinia, valkosipulia sekä suolaa ja pippuria. Mukaan voi laittaa perunoita ja sen sellaista. Mutta tästä ei nyt ole kysymys.

Ostin hallista jyväbroilerin ja kaupasta pari kiloa karkeaa merisuolaa. Valmistuskohteena oli

Kanaa suolakuoressa
  1. Yksi kokonainen kana/jyväbroileri tms.
  2. Laita sen sisään pari kokonaista valkosipulin kynttä ja yrtinoksia (rosmariini, timjami, oregano)
  3. [Vapaaehtoinen lisä: työnnä sisukseen huolellisesti pestyjä sitruunankuoren palasia (koko sitruuna tuottaa liikaa kosteutta, mutta saa yrittää).]
  4. Valitse syvä ja kanan kokoa leveämpi, mutta mahdollisimman sopivankokoinen uuniastia.
  5. Levitä pohjalle toista senttiä suolaa ja pane kana sen päälle.
  6. Kaada suolaa niin paljon, että kana on kauttaaltaan (todellakin!) suolan peitossa (tähän voi kulua 2-3 kg suolaa riippuen siitä, kuinka laaja astiasi on). Voit aavistuksen kosteuttaa vedellä suolaa kanan sivuilla ja päällä, jotta suolakuori pysyy paremmin paikallaan.
  7. Sitten vain 190-200-asteiseen uuniin 1,5-2 tunniksi.
  8. Ota kana pois uunista. Riko suolakuori, ota kana suolan sisältä pois ja käytä liha, miten parhaaksi näet. Liha on mureata eikä ollenkaan suolaista.

Nam.

No comments: