Monday, December 27, 2010

Charlotte Russe


Tyylikäs jälkiruoka, joka käy vaikkapa jouluaterian kaunistukseksi. Charlotte Russen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta pientä kärsivällisyyttä herkun loihtiminen vaatii. Charlotte Russe on alun perin Venäjän tsaari Aleksanteri I:n hovista. Kun torttuun käytetään kääretorttuviipaleita kuten tässä reseptissä, jälkiruokaa kutsutaan myös nimellä Charlotte Royale.

Kääretorttu
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl hilloa (esim. vadelmahilloa)

Hyytelö
8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl marjoja (esim. vadelmia)
1 dl marjamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille uuninpellille ja muotoile neliöksi.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä.
3. Levitä hillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi, käännä sauma alaspäin.
4. Valmista hyytelö: Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota sillä välin kerma ja lisää sen joukkoon sokerit.
5. Sekoita marjat ja maitorahka keskenään. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ensin.
6. Kuumenna marjamehu ja sekoita liivatteet mehuun. Sekoita mehu ja rahka huolellisesti. Yhdistä rahka ja kermavaahto, sekoita hyvin.
7. Vuoraa pyöreä, korkeareunainen salaattikulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta siivuja ja vuoraa vuoka siivuilla.
8. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
9. Hyydytä kokonaisuus kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa ennen tarjoilua vuoasta tarjottimelle ja poista kelmut.
10. Charlotte Russen voi koristella haluamallaan tavalla esim. kermavaahdolla tai marjoilla, kuvan versiossa on käytetty suklaalehtiä.

No comments: