Tämän reseptin idea on Calabriasta Etelä-Italiasta. Samantapaista sienipastaa teki ystäväni Angelon äiti. Hän käytti pastaan italialaisten rakastamia herkkutatteja, mutta suomalaiset ovat usein mieltyneempiä kantarelleihin. Tähän varmaan sopivat myös suppilovahverot ja mustatorvisienet. Parasta pastaa tähän ovat herkkutattitäytteiset tortellit tai muut tattitäytteiseet tuorepastat. Niitä voi olla vaikea saada Suomesta, joten kyllä muutkin pastat käyvät.
Reseptissä on käytetty kuivattua rosmariinia. Tähän käy toki myös tuore rosmariini, joka täytyy silputa sienien joukkoon jo kypsennyksen alkuvaiheessa. Yrttimausteisiin (rosmariinin lisäksi esimerkiksi basilika, timjami, oregano, meirami) pätee nyrkkisääntö: korkeintaan yhtä tai kahta yhteen ruokalajiin. Jos ruokaan laittaa useampia yrttejä, niiden ominaismaku kaikkoaa ja ruoka alkaa maistua yksinomaan pistävältä. Tämä virhe tehdään erityisen usein työpaikka- ja kouluruokaloissa...
250 g kantarelleja (tai herkkutatteja)
1/2 kesäkurpitsa
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 dl porkkanaraastetta
1/2 tl jauhettua rosmariinia
300-400 g herkkutattitäytteistä tuorepastaa
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä, parmesan-juustoa
1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori kesäkurpitsa ja pilko hienoksi silpuksi. Pilko sipuli. Raasta porkkananpala.
2. Laita sienet, kesäkurpitsa ja sipuli paistinpannuun ja kypsennä kunnes alkavat kypsyä ja pehmetä. Älä käristä.
3. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja purista mukaan valkosipuli. Kypsennä miedolla lämmöllä (tai laita levy pois päältä ja kypsennä jälkilämmössä), kunnes porkkanaraaste vaalenee ja pehmenee. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoa tuoreen raastetun parmesaanin kera.
No comments:
Post a Comment