Friday, February 26, 2010

Helppo borssikeitto ja suodatettu jugurtti


Tämä ruoka sopii kiireiseen arkeen - valmistuu nopeasti ja on lisäksi terveellistä. Herkkusuut syövät keiton kanssa smetanaa, mutta myös suodatettu rasvaton jugurtti on hyvää ja huomattavasti kevyempää. Suodatettu jugurtti sopii myös moniin muihin ruokiin tai sitä voi maustaa haluamallaan tavalla ja syödä sellaisenaan.

Keitosta saa helposti kasvisruokaversion jättämällä kinkun pois.

Gluteenittoman version saa käyttämällä vehnäjauhojen sijasta esim. 1 rkl perunajauhoja ja valitsemalla gluteenittoman kasvisliemikuution.

5 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl öljyä
250 g pakastettuja keittokasviksia
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja, gluteeniton)
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tarvittaessa gluteeniton)
3 dl säilykepunajuuria suikaloituna
2 rkl punajuuritölkin lientä
1/2 tl timjamia
mustapippuria
100 g paloiteltua kinkkua (voi jättää pois)
(ripaus suolaa)

1. Valmista suodatettu jugurtti ainakin 4 h aiemmin seuraavasti: kaada suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai suppiloon jugurtti. Laita suodattimen tai suppilon alle purkki tai lautanen, jolle neste valuu. Pistä suodatin jääkaappiin neljäksi tunniksi.
2. Kuumenna keittokasvikset ja sipuli öljyssä kattilassa. Ripottele jauhot joukkoon. Sekoita ja lisää vesi.
3. Sekoita kunnes liemi alkaa kiehua. Lisää kasvisliemikuutio, punajuurisuikaleet ja punajuuritölkin liemi.
4. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää suikaloitu kinkku ja mausteet. Tarjoa jugurtin kera.

No comments: