Tämä intialainen ruoka kuuluu itämaisten herkkujemme top-kategoriaan. Se ei ole ensinkään tulista. Ideana on se, että myös riisi maustetaan ja siitä tulee myös hyvän tuoksuista.
Kanakastike
1 sipuli, Lisäksi maun mukaan kasviksia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
pala tuoretta inkivääriä (tai 1 tl kuivattua)
400 g maustamattomia broilersuikaleita
400 g tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
Riisi
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
3 dl basmatiriisiä (myös jasmiiniriisi käy)
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
ripaus suolaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
3 rkl kookoshiutaleita
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota kasarissa hetki mausteiden kera öljyssä. Raasta joukkoon inkivääri. (Lisää muut kasvikset, jos haluat niitä käyttää.)
2. Lisää kana joukkoon, kypsytä sekoittaen.
3. Pilko sipuli riisiä varten. Kuullota kattilassa sekoittaen mausteiden kera.
4. Lisää kanakastikkeen joukkoon tomaattimurska, sokeri ja suola. Anna hautua sekoittaen välillä 15 min.
5. Lisää kattilaan sipulin joukkoon riisi ja paista hetki kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio. Keitä kypsäksi ohjeen mukaan (n. 12 min.).
6. Mausta riisi ripauksella suolaa ja sekoita joukkoon persilja sekä kookoshiutaleet.
7. Tarjoa riisi kanakastikkeen kera.
No comments:
Post a Comment