Tässä toinen kiva kasvisresepti. Esikuvana ovat entisen kreikkalaisen kämppikseni tekemät ihanat täytetyt paprikat. Tästä saa helposti gluteenittoman version käyttämällä gluteenitonta kasvisliemikuutiota.
4 isoa paprikaa
3/4 dl riisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
125 g herkkusieniä
n. 1/2 l kasvislientä (gluteeniton tarvittaessa)
1 tl oreganoa
1/2 sitruunan mehu
2-3 rkl tomaattipyreetä
150 g kreikkalaista (ei valmiiksi viipaloitua) fetajuustoa
oliiviöljyä
1. Leikkaa paprikoiden kannat irti, poista siemenet. Ota "hatut" talteen. Laita paprikat pystyyn kattilaan ja lusikoi niiden sisään ja ympärille n. 3 dl kasvislientä. Keitä 10 min kannen alla.
2. Keitä lopussa kasvisliemessä riisi kypsäksi ohjeen mukaan.
3. Pilko paistinpannuun sipuli ja herkkusienet. Paista niitä oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää paiston aikana mukaan sitruunamehu ja puristetut valkosipulinkynnet.
4. Kun riisi on valmista, sekoita se sieni-sipuliseokseen. Lisää tomaattipyre ja oregano. Ota pannu liedeltä ja lisää täytteeseen pilkottu fetajuusto.
5. Laita uunivuoan päälle siivilä ja kaada paprika-kasvisliemi-kattilan sisältö siihen. Uunivuoan pohjalle tulisi jäädä n. 1 cm kasvislientä.
6. Laita paprikat uunivuokaan pystyyn. Täytä ne riisi-sipuli-sieni-feta-täytteellä. Laita lopuksi päälle talteen ottamasi paprikakannet.
7. Paista paprikoita 180 asteessa n. 30-40 minuuttia.
No comments:
Post a Comment