Tänään oli taas lauantai ja aika tehdä cremaa. Mitä olisivat cornetot (voisarvet) ilman cremaa?
Koska aikaisemmasta reseptin esittelystä on niin pitkä aika, tuon sen uudelleen esiin:
- kaksi keltuaista
- 1 dl hienoa sokeria
- Purkki mascarpone-juustoa (250g)
- loraus alkoholia
Sekoita sokeri ja keltuaiset niin, että seoksen väri vaalenee selvästi. Lisää sitten mascarpone-juusto. Sekoita varovaisesti mutta huolella. Ja lopuksi anna pikku terästys (ruokalusikallinen esim. marsala-viiniä, brandyä tms.). Maista alkoholin maku vielä varmuuden vuoksi.
Yleensä puolikas annos riittää.
Crema on oiva myös erilaisten jälkiruokien osana, esim. mansikoiden ja marengin kanssa (syvään lasikuppiin rikottua marenkia pohjalle, sitten mansikoita ja päälle cremaa -- kyllä on hyvää). Mielikuvituksella tuskin on rajoja. Olen myös kokeillut creman värjäämistä sulatetulla tummalla suklaalla. Toimii.
Tässä siis tämä klassikko uudestaan. Buon divertimento!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment