Thursday, January 15, 2009

Chilikastike

Chilikastike, tai uudemmalta ja erikoisemmalta nimeltään chipilo, on soosi, joka perustuu kahteen raaka-aineeseen: chiliin ja valkosipuliin. Tässä ohje, joka perustuu rippi-isältäni saamaan opastukseen. Mitat ovat hyvin summittaisia, ja tämä määrä on suurinpiirtein sopiva pamixilla murskattavaksi.



Chipilo

- 1,5 dl tuoretta chiliä, jonkin verran pilkottuna - kyllä: siemenet ja malto saa olla mukana (osan voi korvata vaikka paprikalla, jotta pahin poltto vähenee, tomaattikin toimii)
- 1,5 dl valkosipulin kynsiä kuorittuina
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl viinietikkaa
- lisäksi voi laittaa sokeria makeudeksi

+ Tehosekoita, annostele esim. vanhaan Bonne Mama -hillopurkkiin ja pistä jääkääppiin tasaamaan makua. Parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua, mutta hyvää vaikka heti.

Mausteitakin voi lisätä, vaikka fenkolin siemeniä (kuminaa, anista tms.).

Huomaathan, että sivun oikeassa laidassa on Chiliyhdistyksen linkki. Kannattaa tutustua!

No comments: