Wednesday, December 26, 2007

Vielä joulusta

Pari reseptiä ehdin vasta nyt kirjoittamaan tänne.

Toinen on mamman maanmainio sillikaviaari, toinen versio lanttulaatikosta:

Sillikaviaari
  • paketti (2-3 filettä) kevytsuolattua silliä, huuhdottuna, kuivattuna ja pilkottuna
  • 1 pieni punasipuli pilkottuna
  • 0,5-1 dl tillipilkettä
  • 1,5 dl smetanaa
  • 2 kovaksi keitettyä munaa pilkottuna
  • pippuria
Sekoita aineet ja anna maun vähän aikaa tasaantua. Sitten tarjoa mustan leivän tai väinämöiskorppujen tms. kanssa. Kerta kaikkiaan herkullista. Tämä ruoka sopii myös kyytipojaksi keitetyille perunoille.

Lanttulaatikko
  • kilo lanttusosetta (keitä lanttukuutioita vedessä ehkäpä vähän yli puoli tuntia ja soseuta sitten)
  • 2-3 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • n. 5 rkl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • muskottia
Sekoita aineet, lisää vaikka vähän vehnäjauhoja, jos seos on liian löysä, ja pistä 170-asteiseen uuniin vähintään tunniksi.

No comments: