Wednesday, January 23, 2008

Kuskus

Kuskus tai oikeammin kai couscous on durumvehnää. Paketin kyljessä on valmistusohjeet, joita voi noudattaa hyvällä menestyksellä. Tässä, mitä siitä muistan:

Keitä 2,5 dl vettä (tai vähän yli), johon olet sekoittanut 1 rkl öljyä ja 1 tl suolaa. Ota pois liedeltä ja kaada kuuman veden sekaan 2,5 dl couscousia. Sekoita ja anna turvota muutaman minuutin. Sitten lisää päälle vähän voita sulamaan ja sekoita. Lopuksi jäähdytä. Sitten couscousin voi käyttää vaikkapa tähän:

Helénan herkullinen couscous-salaatti

Sekoita couscousin (yllä) sekaan 1-2 tomaattia pieninä kuutioina. Sekoita sekaan reilusti tuoretta korianteria ja persiljaa sekä ruohosipulia (raasta tai purista myös 1 valkosipulin kynsi, jos haluat). Mausta suolalla ja pippurilla sekä, jos haluat tukevampaa, lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehua. Sekoita ja tarjoile sellaisenaan tai jonkun herkun lisäkkeenä (tulee mieleen hyvät kanafileet tai katkaravut tms.).

2 comments:

Päivi said...

Hei!

Päivi said...

Heippa!
En pääse tänne kommentoimaan, koska sinulla on Blogger-siila päällä.
Ikävää, koska kirjoitin helkkarin pitkän reseptin...
Päivi
http://lillgusten.laif.fi/