
Tämän reseptin sovelsin italialaisesta karppiohjeesta äitienpäivän kunniaksi. Hyvin toimii.
Tarvitaan
- n. kilon kirjolohi, perattu ja suomustettu
- n. 100 g savupossua, pieninä suikaleina tai suurena raasteena
- 4 valkosipulin kynttä
- rosmariinia ruokalusikallinen
- teelusikallinen fenkolin- tai kuminan- tai korianterinsiemeniä tms
- n. 100 g savupossua, pieninä suikaleina tai suurena raasteena
- 4 valkosipulin kynttä
- rosmariinia ruokalusikallinen
- teelusikallinen fenkolin- tai kuminan- tai korianterinsiemeniä tms
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä ja sitruunaa
- oliiviöljyä ja sitruunaa
Pese kala, pienennä tai raasta valkosipuli ja sekoita samankokoiseksi pienennetyn savulihan sekä rosmariinin ja siementen kanssa. Suolaa kala kevyesti ja aseta se sopivaan uuniastiaan. Täytä kalan sisus täytteellä ja levitä lopputäyte kalan päälle. Suolaa ja pippuroi kevyesti. Pane uuniin 200 astetta n. 35 minuuttia. Paistamisen aikana levitä päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua parin ruokalusikallisen verran pariin kertaan. Kun evä irtoaa hyvin, kala on valmis pöytään.
Lisäkkeeksi suosittelen itsetehtyä perunamuusia (sekaan voita ja kermaa) sekä keitettyä parsaa sitruunavoisulan kera. Ruokajuomaksi, ainakin tuolle maistuvalle kalalle käy mainiosti myös punaviini. Ja jälkiruoaksi limoncello.
No comments:
Post a Comment