
Torin Anelma möi tytöille ja isille kaksi kirjolohen filettä, yhteispainoa melkein kilo. Niistä piti tehdä sunnuntain herkkuateria. Miten kävi? Hyvin, tietenkin, kunhan vain luottaa vaistoonsa. Torilta käveli kotiin myös pienehkö määrä korvasientä ja italialaisia uusia perunoita.
Lopputulos näkyy vieressä. Ensin se kirjolohi. Suolasin ja pippuroinkin fileet kevyesti, lorotin päälle vähän oliiviöljyä, siivutin väliin 5-6 kirsikkatomaattia ja puolikkaan pienen sipulin. Päälle vielä muutama sitruunan siivu. Ai niin, oreganoa ja kuivattua persiljaa oli myös. Sitten uuniin, 200 astetta, puolisen tuntia.
Perunat höyrytin kattilassa.
Korvasienen (sitä ei ollut kuin ehkä 1,5 dl tuoreena) ryöppäsin runsaahkossa kiehuvassa vedessä KAKSI kertaa 10-15 minuutin ajan. Välillä veden vaihto. Sitten pilkoin pieneksi, samoin kuin pienen palan sipulia, panin pannulle reilun voikimpaleen kanssa ja annoin hiljalleen kypsyä. Lopuksi lisäsin vähäsen jauhoja, suolaa, pippuria ja kaadoin sekaan vähän vettä ja jonkin verran kermaa. Lopputulos oli yksinkertainen mutta herkullinen sienikastike, joka sopi erinomaisesti sekä kalan että perunoitten seuraksi.
No comments:
Post a Comment