Saturday, April 11, 2009

Pasha

Jostakin syystä tämä jokavuotinen resepti on jäänyt kirjaamatta tänne. Ja onhan tuo pasha-aika juuri alkamassa...
  • 2 prk maitorahkaa
  • 50 g voita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 dl rusinoita ja suketteja tms.
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • harsokangas
  1. Valuta rahka esim. lävikössä suodatinpaperin läpi, anna valua ainakin pari tuntia.
  2. Vatkaa sokerin kanssa valkuaiset ja keltuaiset ja kerma, kukin erikseen vaahdoksi.
  3. Lisää suola, voi sulatettuna sekä makuaineet. Sekoita varovaisesti.
  4. Aseta harso astiaan upotettuun lävikköön tai pashamuottiin ja kaada seos sen päälle. Taita harson reunat sisään ja aseta kaiken päälle paino. Jätä valumaan jääkaappiin yön yli. Tyhjennä valunut neste tarpeen mukaan.
  5. Kumoa pasha varovasti tarjoilulautaselle ja koristele se, miten parhaaksi näet. Pienet, eriväriset pääsiäiskarkit käyvät hyvin. Kristillisemmässä kodissa keskelle voi kuvioida kirjaimet XP (Kristus-monogrammi).
Tietysti aineita voi järkevästi vaihdella eikä niiden suhteetkaan ole järin tarkat. Lisäksi on paljon valinnanvaraa "mausteissa". Hyvää siitä yleensä aina tulee.


No comments: