Lihakeiton ohje on annettu jo aikaisemmin, joten nyt keskityn jälkiruokaan:
Karpalojäädyke
4 munan keltuaista
4 dl kuohukermaa
6 rkl sokeria
1/2 litraa karpaloita
1 rkl vanilliinisokeria
- riko karpalot tai ainakin osa niistä
- vatkaa keltuaiset ja 4 rkl sokeria vaahdoksi; sekoita siihen vanilliinisokeri
- vatkaa kerma ja loppu sokeri kermavaahdoksi; sekoita karpalot siihen
- yhdistä keltuaisvaahto varovasti kermavaahtoon
- kaada sekoitus vuokaan ja laita pakkaseen. Muutama tunti riittää, jos jäädykkeen haluaa syödä heti, pidemmän säilytyksen jälkeen ota jäädyke esiin puoli tuntia ennen tarjoilua
Marenki
2 valkuaista
1 dl tomusokeria
- vaahdota valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi
- lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä
- tee leivinpaperin päälle sopivankokoisia marenkikekoja
- paista marenki n. 80-90 asteisessa uunissa hitaasti (2-3 tuntia) kypsäksi
Kinuskikastike
Jäädykkeen seuraksi sopii esim. isoäidin kinuskikastike:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
- ruskista ja sulata sokeri pienessä (teflon-)kattilassa
- lisää varovasti kerma ja hämmennä, jotta kinuski pysyy juoksevana, vaikka se paksuneekin (maitoa voi lisätä, jos seos tulee liian paksuksi)
- sekoita joukkoon vähän voita
No comments:
Post a Comment