Monday, October 29, 2007

Hirveän hyvää munuaista

Meikäpoika oli metsällä, ja tuloksena pikkuhirven munuaiset.

Niinpä oli tänään kokkauslistalla hirvenvasan munuaismuhennos. Se maistui hyvin koko perheelle:

Hirvenvasan munuaismuhennos
  • kaksi hirvenvasan munuaista pintakalvot poistettuina
  • n. 150 g pekonia suikaleina
  • 1 sipuli pilkottuna pieneksi
  • 2-3 rkl voita
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 5-6 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • purkki suikaloituja herkkusieniä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • oreganoa, timjamia
  1. Esivalmistele munuaiset: siivuta munuainen pituussuunnassa 4 osaan, poista suonenpäät ja rauhaset ja rasva, ryöppää ne muutaman minuutin ajan kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä ja huuhtele vielä kylmässä juoksevassa vedessä. Pilko pieniksi siivuiksi (euron kolikon kokoisiksi).
  2. Sulata voi pannulla, lisää sipuli sekä vähän myöhemmin pekoni. Kun pekoni on saanut vähän väriä, lisää myös munuaisen siivut. Hetken kuluttua sekoita sekaan jauhot ja sitten vähitellen lihaliemi.
  3. Kun kastike kuplii, lisää tomaattisose sekä sienet ja anna hautua hetki. Lisää sitten kerma sekä mausteet, yrttejä voi hyvin käyttää runsaasti. Anna hautua vielä varttitunti. Hyvää on.
Lisäkkeeksi kelpaa vaikka peruna-maa-artisokkamuusi.

No comments: