Niinpä oli tänään kokkauslistalla hirvenvasan munuaismuhennos. Se maistui hyvin koko perheelle:
Hirvenvasan munuaismuhennos
- kaksi hirvenvasan munuaista pintakalvot poistettuina
- n. 150 g pekonia suikaleina
- 1 sipuli pilkottuna pieneksi
- 2-3 rkl voita
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 5-6 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattisosetta
- purkki suikaloituja herkkusieniä
- 2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
- oreganoa, timjamia
- Esivalmistele munuaiset: siivuta munuainen pituussuunnassa 4 osaan, poista suonenpäät ja rauhaset ja rasva, ryöppää ne muutaman minuutin ajan kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä ja huuhtele vielä kylmässä juoksevassa vedessä. Pilko pieniksi siivuiksi (euron kolikon kokoisiksi).
- Sulata voi pannulla, lisää sipuli sekä vähän myöhemmin pekoni. Kun pekoni on saanut vähän väriä, lisää myös munuaisen siivut. Hetken kuluttua sekoita sekaan jauhot ja sitten vähitellen lihaliemi.
- Kun kastike kuplii, lisää tomaattisose sekä sienet ja anna hautua hetki. Lisää sitten kerma sekä mausteet, yrttejä voi hyvin käyttää runsaasti. Anna hautua vielä varttitunti. Hyvää on.
No comments:
Post a Comment