Sunday, February 13, 2011

Mandariinibroileri


Meillä oli jäänyt vähän kuivahtaneita kovakuorisiksi muuttuneita mandariineja pyörimään hedelmäkoriin. Niistä kehittyi netistä löydettyä reseptiä muunnellen seuraavanlainen ruokalaji (johon toki sopivat myös ihan tuoreet tai vaikka säilykemandariinitkin):

4-6 kpl broilerin rintaleikkeitä
3 rkl voita
1 tl currytahnaa (tai currya)
3 rkl vehnäjauhoja
4-6 mandariinia
2 mandariinin mehu
1,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl suolaa

lisäkkeeksi riisiä

1. Ruskista kevyesti broilerin palat molemmin puolin ja nosta lautaselle odottamaan.
2. Lisää pannulle rasva, curry ja vehnäjauhot. Anna kiehahtaa.
3. Lisää vesi, mandariinimehu, lihaliemikuutio ja kuoritut, pilkotut mandariinit.
4. Mausta kastike ja lisää kerma. Nosta broilerit takaisin pannulle. Keitä riisi kypsäksi.
5. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes broileri on täysin kypsä.

No comments: