Tuesday, March 24, 2009

Chilikastike

Tänään ehdin käydä ostamassa Kiina-kaupasta uuden chilipurkin. Siis sellaisen punaisen ketsupin korvikkeen. Sen lisäksi näin purkin, jonka kyljessä luki "Pickled Green Chili". Vihreitä pienehköjä (n. 3-4 cm) chilejä riisietikka-vesi-suola-liemessä (nettopaino vähän yli 200g).

Maku sellaisenaan ei ollut erikoinen. Aika tylsä. Niinpä päätin ottaa käyttöön rajummat otteet.

Valutin liemen, kuorin sekaan 5 isohkoa kynttä valkosipulia, lisäsin pari rkl sokeria, saman verran suolaa, 1 tl kuminansiemeniä ja n. 1 dl oliiviöljyä. Kotikoneessa pieneksi, ja avot, hyvä, erinomaisen hyvä ja vahvan makuinen chilikastike, chipilo, oli valmiina alle viidessä minuutissa. Suosittelen.

No comments: