La Nuvola ehdotti eilen, että Ikeasta saisi halpoja aamiaisia. Allekirjoittanut heräsi ajoissa, tutustui Reittioppaaseen, ja totesi varttia vailla yhdeksän, ettei siihen bussiin ehditty. No, perheen kera päästiinkin sitten (Hakaniemen) halliin, ja ostettiin Bürlin maalaisleipä ja lihoja. Niistä, taas kerran, tehdään täksi päiväksi nuijia uunissa ja huomiseksi kunnon lihakeitto häränhännästä. Voi olla, että ohjeet olen antanut aikaisemmin, mutta teen sen tässä uudestaan.
Nuijat eli kanankoivet (laske 3-4 per hlö)
Lorauta isoon astiaan n. 0,5 dl öljyä. Raasta muutama valkosipulinkynsi, kaada mukaan pari rkl currya, 1 rkl suolaa ja yrttejä oman maun mukaan sekä puolen sitruunan mehu. Käytä sitten kanankoivet seoksessa. Uuniin 175 astetta puolisentoista tuntia. Näitä kastikkeita voi tehdä erinäköisiä, tästä jätin kaikki ketsuppipohjaiset jutut pois. Ei hassumpaa. Yrteistä tärkein on rosmariini, jos haluaa italialaistyylisen maun kokea.
Häntäkeitto
Kilon verran häränhäntää, pieneksi sahattuna. Paketti keittojuureksia. Pari valkosipulinkynttä. Voita. - Sulata voi pannulla valkosipulin palojen kanssa ja ruskista lihat ja kasvikset siinä. Pistä kattilaan ja kaada vettä päälle niin että kaikki suurin piirtein peittyy. Sekaan muutama maustepippuri, kymmenisen mustaapippuria ja pari laakerinlehteä. Keitä hiljakseltaan muutaman tunnin ajan kannen alla. Tästä tulee liemi. Eli lihat talteen, liemi sitten siivilän läpi, keitetyt kasvikset joko muussiksi (jos tykkää) tai sitten vain pois. Liemi jäähtymään. Aamulla siitä saa rasvan pois pinnasta. Sitten vain hellalle, sekaan uudet kasvikset (porkkana, lanttu, peruna), lisää suola ja lopuksi hännästä kaavittu liha. Hyvää on.
Ai niin, seuraavalla bussilla päästiin perille. Aamiainen maksaa Ikeassa aikuisilta 2€ ja lapsilta 1€. Siihen kuuluu 1 kaikkea: puuroa, keitetty kananmuna, juusto, kinkku, sämpylä, voi, mehu, hilloa tms. Ja tietysti kaffe tms. - Ei mahdoton, mutta 10:n aikaan alkoi ravintolakin jo täyttyä, joten hyvä oli, että olimme ajoissa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment